RJ45 Arayüzü: Konsept, Renk Kodları ve Kablo Tipleri


   RJ45, RJ’nin kayıtlı jak anlamına geldiği popüler Ethernet arayüzlerinden biridir. Kayıtlı bir jak (RJ), temel olarak standartlaştırılmış bir telekomünikasyon ağ arayüzüdür. RJ45, RJ11, RJ14, RJ25, RJ45, vb. gibi çok sayıda kayıtlı jak (RJ) arabirimi vardır. Ancak, RJ45 arabirimi, ses ve veri iletimi için yerel değişim taşıyıcılarına veya uzun mesafeli taşıyıcılara bağlantı sağlar. Kablolu iletişimde RJ45 arayüzü büyük önem taşır. En çok kablolu bükümlü çift bağlantılarda uygulanabilir. RJ45 kabloları, Rj45 konektörlü anahtarlar, vb. gibi RJ45 jak arayüzü ile uyumlu farklı cihazlar mevcuttur. Ancak, bu cihazları kullanmadan veya Ethernet ağınıza entegre etmeden önce, RJ45 arayüzünü doğru bir şekilde anlamak önemlidir.                  

RJ45 Arayüzüne Genel Bakış 

  Bu arayüzde 45 sayısı, standardize edilmiş telekomünikasyon ağ standartları altındaki arayüz standardını gösterir. RJ ve 45 toplu olarak, çift bükümlü bağlantılara sahip Ethernet ağlarında yaygın olarak kullanılan bir konektör jakı türünü gösteren RJ45’i oluşturur. RJ45 jak konnektörü, telefon kablosu konnektörüne benzer, ancak biraz daha geniştir. 8 ayrı kablo veya kabloyu bağlamak için 8 pin içerir. 8 telin tümü, modüler fişler ve jak entegrasyonu ile 8 konumlu, 8 kontaklı (8P8C) anlamına gelir. 8 pinden 4 pin veri vericisi, 4 pin ise veri alıcısı olarak görev yapar. RJ45 arabirimi, ağ anahtarlarıyla entegredir Ethernet ağları için. RJ45 konektörlü anahtarlar, ilgili hemen hemen her Ethernet bağlantısı için uygun bulunmuştur. RJ45 jakları ve RJ45 jakları olan anahtarlar en çok telekomünikasyon, endüstri otomasyonu, veri merkezi bağlantısı vb. alanlarda kullanılır.

RJ45 Kablo Çeşitleri

RJ45 kabloları çeşitli Ethernet ağlarında kullanılır. Ancak RJ45 konektörlü anahtarlar, farklı kablo özellikleri gerektirir. RJ45 kabloları bu nedenle aşağıdaki kategorilerde kategorize edilir.

   Artık RJ45 arabirimi ayrıntılı olarak tartışıldığına göre, RJ45 jaklarına sahip RJ45 kabloları ve anahtarları Ethernet ağlarında etkin bir şekilde kullanılabilir . Ancak verimli ve güvenilir performans elde etmek için RJ45 jaklarının ve kablolarının ve anahtarlarının kalitesinden emin olunmalıdır. 

× WhatsApp Hattı !