AHD Kamera Nedir?
AHD kamera açılımı Analog High Definition yani Yüksek Çözünürlüklü Analog’un kısaltması olarak tanımlanır. AHD analog kamera sistemlerinde bir iletim protokolü olup yüksek çözünürlüklü video görüntülerinin iletilmesini sağlayan sistemdir. Bu kamera teknolojisi standart analog kameralara oranla çözünürlük sınırlamasını aşmayı hedefler.
AHD kameralar çoğunlukla 720p ve 1080p olarak yüksek çözünürlüklü video kayıtları yapar. Mevcut olan analog CCTV altyapısını kullanır. HD video kalitesi avantajı sunar. Bu kamera türü RG59 ya da RG6 gibi geleneksel olan koaksiyel kablo ile video sinyallerini ileten bir özelliğe sahiptir.
AHD Kamera Nasıl Çalışır?
AHD kamera yüksek çözünürlüklü görüntü sağlamak amacıyla daha fazla piksel kullanır. Bundan dolayı video görüntüleri daha ayrıntılı ve daha nettir. Ayrıca bu kameralar genellikle diğer analog kamera türleri ile de uyumlu olduğundan dolayı mevcut CCTV sistemlerinde genişletme ve yükseltme yapmak için de tercih edilir. Yüksek çözünürlüklü video görüntülerini kaydetmek isteyen kullanıcıların seçebileceği etkin çözüm imkânı sunar. AHD Kameranın Çalışma Prensibi şu şekildedir:
- AHD kameralar CMOS (Complementary Metal-Oxide-Semiconductor) ya da CCD (Charge-Coupled Device) sensörlerini kullanarak çalışır. Sensörleri ışığı algılayıp analog bir biçimde video sinyaline dönüştürür.
- Sensörlerden gelen analog video sinyalleri bu kamera türünün içinde bulunan ADC (Analog-Dijital Dönüştürü) tarafından dijital formata dönüştürülür. Bu işlem analog sinyali sayısal piksel haline getirmeye yarar.
- Dönüşen sinyal kamera işlemcisi tarafından işlenerek görüntü iyileştirilir. Renk ayarlaması, gürültü azaltması ve farklı düzenlemeler yapılır. Gerçekleştirilen tüm bu işlemler görüntü kalitesinin artması için yapılır.
- AHD teknolojisi çözünürlüğü yüksek görüntülerin elde edilmesine olanak tanır. İşlemci, kameranın dijital sinyalini oldukça yüksek çözünürlüklü formatlara dönüştürerek ayrıntılı görüntü aktarımı sağlar.
- Dijital olarak elde edilen video sinyalleri koaksiyel kablo ya da farklı iletim yolları ile izleme cihazı ya da kaydediciye aktarılır. Bu iletim esnasında sinyal kaybı da minimize edilir.
- AHD kameralar izleme cihazlarına veya kaydedicilere bağlanarak görüntüler kaydedilir ya da canlı olarak izlenir.
AHD Kamera Kaç Gün Kayıt Yapar?
AHD kameraların kayıt süresi farklı faktörlere göre değişkenlikler gösterir. Kayıt çözünürlüğü, kayıt hızı, depolama kapasitesi, hareket algılama özelliği, bit hızı ve sıkıştırma seçenekleri etkin faktörler arasında yer alır. Yaygın olarak kullanılan kamera teknolojisinde kayıt süresi ortalama olarak 7 ila 30 gün arasındadır.
Yüksek çözünürlükte güvenlik için AHD kameraları keşfedebilir, hemen Tektra ile iletişime geçerek en uygun fiyat ve en yüksek kaliteli çözümlere kolayca ulaşabilirsiniz.
Hayır Yorumlar